eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Willian je oficiálně v Arsenalu. Jakou si tam pro něj připravili smlouvu?

Autor:
Datum: 14. 8. 2020

Brazilský křídelník nebo útočný záložník Willian Borges da Silva v pátek dopoledne oficiálně stvrdil přestup z Chelsea do Arsenalu, což Gunners oznámili prostřednictvím sociálních sítí. Willian působil v Chelsea necelých sedm let. K Blues přestoupil v roce 2013 z Anži Machačkala za 30 milionů britských liber a v Chelsea se okamžitě stal hráčem základní sestavy.
V dresu Blues nakonec Willian odehrál 339 zápasů, ve kterých vstřelil 63 gólů. Pochopitelně byl součástí týmu, který loni v létě vyhrál Evropskou ligu, když ve finále porazil právě Arsenal.
Podle oficiálních stránek Arsenalu podepsal Willian v klubu smlouvu do léta 2023 a klub tedy v hráče navzdory vyššímu věku (32 let) očividně vkládá velkou důvěru. Vzhledem k tomu, že Willianovi v Chelsea končila smlouva, za něj Arsenal svým londýnským rivalům nemusel zaplatit žádné odstupné. Do anglických médií však unikly podrobnosti smlouvy brazilského křídelníka a podle nich by si měl týdně přijít na 220 tisíc britských liber, o čemž informoval Daily Mail.
„Myslím, že právě on je tím hráčem, který pro nás může být rozdílový. Bedlivě jsme ho sledovali už posledních pár měsíců a hodně se nám líbil. Může nastoupit na třech nebo čtyřech různých postech a s fotbalem má hojné zkušenosti. Byl jsem potěšen, jakým způsobem hráč k veškerým jednáním přistoupil a určitě se těším na spolupráci,“ vyjádřil se k transferu pro klubový web hlavní trenér Gunners Mikel Arteta.

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace