eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nestárnoucí Ibrahimovič byl opět povolán do reprezentace. Má Švédsku pomoci ke druhému místu

Autor:
Datum: 29. 9. 2021

Švédský útočník Zlatan Ibrahimović byl krátce před 40. narozeninami povolán do švédské fotbalové reprezentace, aby týmu pomohl v klíčových říjnových duelech kvalifikace o postup na mistrovství světa.

Nestárnoucí útočník AC Milán přišel po jarním návratu do národního týmu kvůli zranění kolena o mistrovství Evropy, na kterém Švédsko vypadlo v osmifinále s Ukrajinou (2:1). Ibrahimovič kvůli zranění kolena podstoupil v červnu letošního roku operaci. Kvůli rekonvalescenci s kolenem nestihl ani úvod italské Serie A. Nyní už je ale švédská fotbalová ikona fit.

“Rozhodl jsem se ho nominovat, protože doufám a věřím, že tu bude a pomůže nám. Má za sebou období zranění, ale stále se to lepší,” cituje server Eurofotbal.cz švédského trenéra Janne Andersson. Bezmála čtyřicetiletý útočník (kulatiny oslaví v neděli 3. října) vstřelil za reprezentaci tří korunek ve 118 zápasech 62 gólů a je jednoznačně největší osobností švédského fotbalu.

Švédsko čekají v říjnu domácí zápasy s Kosovem a Řeckem. Země ze Skandinávského poloostrova je zatím ve skupině B na druhé pozici za vedoucím Španělskem. Třetí Řecko a čtvrté Kosovo jsou pro švédskou reprezentaci nejvýraznější konkurenti v bojích o druhé místo v tabulce.

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace