eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VIDEO: První repre gól Garetha Balea. Takhle zazářil proti Slovákům

Autor:
Datum: 8. 1. 2016

Ač se to zdá neuvěřitelná, reprezentační kariéra hvězdy Realu Madrid trvá již osm let! Dres národního týmu oblékl v sedmnácti letech a od té doby i sází góly.

První trefu si fotbalista pamatuje navždy a Bale tu svou zaznamenal velmi brzy. Už v dorosteneckých a juniorských letech byl porovnáván s Ryanem Giggsem, ovšem snad nikdo netušil, že časem z teenagera vyroste mezinárodní superstar.

DÁLE ČTĚTE: A jak vypadal Baleův úplně první gól na klubové úrovni?

Vraťme se ale zpátky, do října roku 2006. Rodák ze Swansea se už dříve na jaře stal nejmladším waleským reprezentantem v historie. Hned v premiéře zaznamenal asistenci, jenže na gól si musel pár měsíců počkat.

V kvalifikaci na EURO 2008 potkala ostrovní země Slovensko. Tehdy Draci platili spíše za otloukánky, kteří se umisťovali ve spodní polovině tabulky. Naši východní sousedé rozdrtili domácí celek 1:5, i proto není tenhle debakl první vzpomínkou, kterou si Bale vybaví.

Už tehdy Gareth předvedl, co kromě rychlosti může být jeho velkou zbraní. Parádně zakroucený přímák pod břevno přes zeď znamenal snížení stavu a hlavně zážitek na celý život.

-Jaromír Železník-
Foto: video

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace