eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Další rarita v týmu Kostariky! Její hráč Granados neodehrál ani minutu, přesto už vyfasoval žlutou kartu

Autor:
Datum: 30. 6. 2014

Tým Kostariky je na letošním světovém šampionátu asi nejpříjemnějším překvapením. Jejich tým byl nalosován do jedné z nejtěžších skupin turnaje, ne-li té nejtěžší a nedávalo se mu moc šancí. K úžasu všem tento celek ve skupině ani jednou neprohrál a dokázal postoupit do osmifinále z prvního místa, když na úvod porazil Uruguay 3:1, následně i Itálii 1:0 a na závěr remizovali s Anglií 1:1.

Ve včerejším osmifinálovém duelu s Řeckem už byla Kostarika brána, jako menší favorit. Tuto prognózu také téměř po celý zápas naplňovala a to hrála od šestašedesáté minuty utkání bez vyloučeného Óscara Duarteho.

Jenže to by nebylo Řecko, aby zápas ještě nezdramatizovalo, v nastaveném čase vyrovnal Sokratis a čekalo se, že v prodloužení by už Řekové mohli početní převahu využít. Ovšem Kostarika dokázala zápas dostat až k penaltovému rozstřelu, kde rozhodla o svém vítězství a historickém postupu do čtvrtfinále. Kdo by to byl čekal.

Zápas ovšem přinesl ještě jednu velkou raritu. V sedmapadesáté minutě utkání, kdy ještě vedli Kostaričané 1:0, se stala velmi zvláštní věc. Jeden z hráčů neunesl na lavičce emoce na uzdě a za jeho nevhodné chování vyfasoval od rozhodčího žlutou kartu. Zvláštností je, že se jednalo o záložníka Estebana Granadose, který na šampionátu neodehrál ještě ani minutu. I tak se ale stihl zapsat do statistik turnaje žlutou kartou.

-Michael Chvoj-
(foto: youtube.com)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace