eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Na fotbal autem? Tyto 3 věci si raději ohlídejte

Autor:
Datum: 9. 9. 2021

Fanoušci se konečně vracejí na stadiony a přichází tak konečně oblíbené cestování na tuzemské i zahraniční zápasy. Protože už jsme všichni trochu vyšli ze cviku, připomínáme hlavní věci, které byste si měli v této souvislosti ohlídat.

Raději v klidu – pojistěte se

Pro každého majitele vozidla je samozřejmostí (resp. zákonnou povinností) sjednání povinného ručení. To kryje škody způsobené při dopravních situacích třetí straně. Úhrady škod, které si na autě způsobíte sami nebo které způsobí neznámý pachatel (např. vandal), řeší havarijní pojištění.

Zejména pokud často cestujete a parkujete auto na veřejných parkovištích, je havarijní pojištění určitě dobrou volbou. Nezapomeňte si ohlídat, aby součástí tohoto produktu byla také pojistka proti střetu se zvěří, škodám způsobeným přírodními vlivy (kroupy, povodně) a asistenční služby (odtah do servisu).

Cestovní pojištění

Při výjezdu do zahraničí nezapomeňte na cestovní pojištění, které vám pomůže se zdravotními výlohami, odpovědností za škody způsobené třetí straně, případně se ztracenými zavazadly. Připojistit se lze i pro případ storna cesty, nově jsou součástí pojištění často i výlohy spojené s karanténou kvůli covidu-19.

Pěkně v pohodlí – rezervujte si ubytování

Fotbalové zápasy se často odehrávají pozdě večer a pochopitelně k nim patří i nějaký ten alkohol. Není proto dobrý nápad vracet se v noci ze zápasu domů autem. Ostatně i před zápasem je lepší si užít atmosféru města a okolí stadionu než se ve stresu řítit po dálnici a stát frontu na parkoviště.

Zavčas si rezervujte ubytování v okolí stadionu a užijte si vše naplno.

Zdraví má přednost – covid-19 je stále kolem nás

Ačkoli stadiony znovu ožívají, sportovní akce s sebou stále nesou určité komplikace – a dvojnásob v zahraničí. V případě zahraničního výjezdu si tedy ohlídejte jednak podmínky cílové země, jednak pravidla tranzitních zemí a samozřejmě i pravidla platící přímo na stadionu.

Mnoho věcí usnadní očkování, i tak se ale v některých zemích nevyhnete testům či karanténám. Vše si proto pečlivě nastudujte a naplánujte.

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace