eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Dortmund chce Haalanda udržet a hráčova nálada mu hraje do karet. Nikam nespěchám, hlásí kanonýr

Autor:
Datum: 7. 6. 2021

Norský kanonýr Erling Haaland sice předvádí už ve svém nízkém věku skvělé výkony a střílí góly o sto šest, stále se ovšem jedná o velmi skromného hráče.

Poté, co se nenápadně prosazoval v Norsku v dresu Bryne a Molde, kde jej trénoval současný kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer, začala jeho kometa zářit v trikotu Red Bullu Salzburg. Už tehdy o něj stály kluby největšího kalibru od Realu Madrid přes Manchester United až po Paris Saint-Germain.

Haaland však navzdory zájmu Lipska, partnerského týmu Salzburgu, přestoupil do Dortmundu. A podle všeho udělal dobře. Stal se totiž tahounem týmu, za rok a půl vstřelil už čtyřicet gólů v bundeslize a povedené večery zažil i v Lize mistrů. Není tak divu, že o něj (opět) stojí ty největší evropské kluby. Je ale přestup v jednadvaceti letech, které oslaví v létě, na místě?

Haaland nevylučuje, že bude hrát za Borusii i v příští sezóně. “Dostali jsme se do Ligy mistrů a mám tu ještě smlouvu, což respektuji,” konstatuje Haaland navzdory zájmu Realu Madrid, kde působí i jeho hvězdný reprezentační kolega a kapitán Martin Ödegaard. “Vyhrál jsem v Dortmundu svou první trofej a chci vyhrávat i nadále,” nechal svou budoucnost norský útočník otevřenou. Z jeho chování i výstupů je ale patrné, že (narozdíl od jiných) nechce přestup k těm nejlepším uspěchat.

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace