eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VIDEO: Hořký italský konec! Sporné vyloučení, Suárezovo kousnutí a fantastický Godín

Autor:
Datum: 25. 6. 2014

Každý, kdo včera zapnul v podvečer televizi a sledoval bitvu o postup do osmifinále MS v Brazílii mezi Itálií a Uruguayí, tak si určitě přišel na své. K vidění byl strhující fotbal, cožpak góly, ty skoro vůbec nepadaly, ale oba týmy vynikají svojí houževnatou hrou a včera to bylo boj doslova o každý metr a o každý balón. Oba týmy nechali v zápase tolik bojovnosti, kolik jen bylo možné.

Oba trenéři mohli být na svoje hráče pyšní, protože na hřišti odvedli maximum. Koho ale po zápase nemůžeme pochválit, je mexický sudí Marco Rodriguez, který během zápasu učinil pár kontroverzních rozhodnutí. Jedním z nich bylo vyloučení italského záložníka Claudia Marchisia. Ten se v devětapadesáté minutě utkání vytasil s hodně tvrdým zákrokem, ale zda to bylo rovnou na červenou kartu, to těžko tvrdit. Samozřejmě se najdou tací, kteří s rozhodnutím naprosto souhlasí, druzí jsou zase proti. Nic to ale nezmění na faktu, že Marchisio šel předčasně do sprch.

Druhým mužem na hřišti, který si pochvalu rozhodně nezaslouží, je uruguayský kanonýr z Liverpoolu Luis Suárez. Ten si kolem osmdesáté minuty zápasu hrál opět na “Hannibala a na jeho kousanci do zad italského obránce Chielliniho, kterým se už jednou velmi proslavil, se baví celý svět. Suárez má zkrátka někdy výpadek a musí si kousnout do něčeho, nebo spíše někoho, kdo je zrovna poblíž.

Jelikož se vše odehrálo mimo dění hry, tak situace zůstala skryta zraku rozhodčího. Ten tedy nemohl Suáreze za tento neomalený počin potrestat, což se samozřejmě Italům vůbec nelíbilo. Nic na tom nezměnil ani Chiellini, který se rozhodčímu marně snažil ukázat obtisk Suárezových zubů na jeho rameni. Nicméně FIFA se tímto zákrokem bude zabývat a je velmi pravděpodobné, že přijde dodatečné potrestání.

Co ale bylo pro Itálii posledním hřebíčkem do rakve, když Uruguay jen pár minut na to zahrávala rohový kop, ze kterého se prosadil překrásně hlavou uruguayský kapitán Diego Godín. Ten si vstřelený gól určitě zasloužil, protože patřil k nejlepším hráčům na place. Italům ve své obraně nic nedovolil, naopak ještě udeřil na druhé straně. Výsledek 1:0 zůstal i po závěrečném hvizdu a po utkání plném emocí se s turnajem loučí Itálie, naopak Jihoameričané putují dál. Zápas natolik sebral italského trenéra Prandelliho, že krátce po té na svůj post rezignoval.

-Michael Chvoj-
(foto: youtube.com)

 

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace