eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Messi zvolen nejužitečnějším hráčem turnaje! Právem či nezaslouženě?

Autor:
Datum: 14. 7. 2014

Lionel Messi dovedl Argentinu až do včerejšího finále, kde se ale musel poklonit před novými mistry světa z Německa. Ti vyhráli naprosto zaslouženě, jejich hra byla během brazilského šampionátu nejlepší a není pochyb, že titul je ve správných rukou. Argentinské superhvězdě bylo útěchou alespoň jedno individuální ocenění. Messi dostal Zlatý míč za nejužitečnějšího hráče turnaje pro svůj tým. Je to ale spravedlivé?

Nebýt Lionela Messiho a jeho čtyř gólů v základní skupině, včera by se nejspíše s Němci utkal ve finále někdo jiný. Ve vyřazovacích bojích ale Argentina působila, jakoby chtěla v každém zápase udržet čisté konto a doufat, že Messi dotáhne alespoň jednu jeho akci do zdárného konce a vystřelí jihoamerickému celku postup.

Tak se ale v žádném vyřazovacím souboji nestalo a největší hvězda Argentinců se už gólově neprosadila. Měla sice velký podíl na gólu Ángela Di Maríi v prodloužení proti Švýcarsku a dal i důležitou penaltu v rozstřelu s Holandskem, ale přece jen to už bylo poněkud méně, než by se od něho čekalo.

Třeba v kolumbijských barvách dokázal to samé, co Messi, také mladý James Rodríguez. On také dokázal Kolumbii vystřílet postup ze skupiny, navíc ale přidal i 3 důležité trefy v play off, což Argentinec nedokázal, byť se svým týmem na rozdíl o Rodrígueze postoupil až do finále.

V německém týmu to byl naopak hráč mnichovského Bayernu Thomas Müller, který rozhodoval svými trefami zápasy a podával během šampionátu velmi kvalitní výkony. Kdo ale měl držet tuto trofej je Nizozemec Arjen Robben. Ten sice nevstřelil tolik branek, jako Rodríguez, Messi, Müller atd., ale jeho výkony byly naprosto úžasné.

Bez výjimky v každém zápase byl hlavním motorem Holanďanů, byl neustále aktivní, tvořil hru, ohrožoval brankáře soupeřů, připravoval šance pro svoje spoluhráče, dokázal se také třikrát zapsat mezi střelce, a když si odmyslíme jeho simulování, které už je jeho nedílnou součástí, tak zde máme jednoznačně nejlepšího hráče turnaje.

Když se na věc podíváme objektivně, tak nemůžeme říct, že by si Messi tuto trofej nezasloužil, ale s rukou na srdce můžeme říct, že to co na turnaji dokázal on, dokázali i jiní a někteří i více. Messi byl pro Argentinu rozhodně velice užitečným hráčem, v jejich týmu rozhodně nejužitečnějším hráčem, ale tato trofej by jistě více slušela někomu v oranžovém dresu.

-Michael Chvoj-
(foto: facebook.com/LeoMessi)

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace