eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Brazílie má dnes jediný cíl. Všichni berou bronz nebo nic!

Autor:
Datum: 12. 7. 2014

Dnešní předkrm v podobě předposledního utkání letošního mistrovství světa obstarají týmy hladového Nizozemska a ještě hladovější Brazílie. Obě družstva mají dnes večer poslední šanci jak si alespoň částečně zachránit čest a přízeň svých fanoušků. Zvítězí v boji o bronz domácí hračičky nebo přísná taktika tulipánů?

Pohled do historie podobných úspěchů u obou týmů nabízí následující; v letech 1974 a 1978 byly Nizozemci shodně druzí, stříbrný hattrick se jim podařil dokonat před čtyřmi lety v JAR, kde ve finále podlehli až suveréním Španělům.

To Brazilci jsou na tom přece jen o něco lépe. V posledním předválečném vystoupení na turnaji (1938) skončili třetí, v roce 1950 si však o příčku polepšili. O osm let později ve Švédsku to dotáhli až ke zlatu a za čtyři roky v pro ČSR veleúspěšném Chile titul obhájili. Bronzové medaile si naposledy užili ještě v roce 1978 a právě zde je o stupínek přeskočil výběr z Evropy.

 

-Jan Hon-
(zdroj fotky: facebook.com/CBF)


„Máte rádi Fotbal? Fortuna rozdává během MS 1 000 000 Kč, pro nováčky 200 Kč na ruku.“

Reklama


Komentáře


You must be logged in to post a comment Login

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace